top of page

Ικαρία, το νησί που ο χρόνος παγώνει


Ταξιδεύοντας στην Ικαρία διαπιστώνεις την απίστευτη ομορφιά, την ξεγνοιασιά και την ζεστή φιλοξενία που σου προσφέρει ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η Ικαρία αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για διακοπές άνευ ηλικίας, με πληθώρα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με ορεινές αναρριχήσεις, πεζοπορίες και φυσικά θαλάσσια σπορ. Συνδυάζει ήσυχη και έντονη ζωή, διασκέδαση και φυσικά... χαλάρωση! Ποιος ο λόγος να πας Ικαρία αν δεν περάσεις όλη την μέρα σου στις εξωτικές παραλίες χαλαρώνοντας;! Εξάλλου, είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η Ικαρία φημίζεται για την μακροβιότητα των κατοίκων της! Όχι, όχι..! φυσικά και δεν πίνουν το αθάνατο νερό ούτε κάποιο μαγικό φίλτρο· το μυστικό είναι: «Χαλαρά μικρέ! Μην αγχώνεσαι για τα μικροπροβλήματα.. Η ζωή είναι μικρή για να σκοτίζεις το κεφάλι σου!» Αυτή ήταν η συμβουλή του κυρ' Θόδωρου!


Χαλαρά λοιπόν και οι ντόπιοι φροντίζουν να ζήσεις σαν αυτούς, φιλόξενοι και πάντα με το χαμόγελο. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αμέτρητες εξωτικές παραλίες να επισκεφθεί κάποιος, που θα του χαραχθούν στην μνήμη λόγω της φυσικής τους ομορφιάς! Γραφικότερες παραλίες είναι ο κόλπος του Να, που σε μαγεύει η ομορφιά των κυμάτων μέσα στο βράχο. Η παραλία με το όνομα Σεϋχέλλες, που δημιουργήθηκε από μια έκρηξη που έγινε στο βουνό και προκαλούν θαυμασμό τα τροπικά διάφανα νερά της. Ο Φάρος, που κατεβαίνεις το μονοπάτι στον Πύργο του Δράκανου και κατά την κατάβαση τα τοπία σε αφήνουν άφωνο από την φυσική τους ομορφιά. Και φυσικά η Μεσακτή! Η παραλία των θαλάσσιων σπορ! Αν είσαι λάτρης γνωρίζεις!


Τέλος, η κύρια ταυτότητα του νησιού; Χορέψτε, χορέψτε.. Τα ξακουστά πανηγύρια ! Κάθε χωριό και πανηγύρι! Εκεί όλοι γινόμαστε ΕΝΑ! Ικαριώτικο κρασί, ικαριώτικος χορός και διασκέδαση μέχρι το πρωί! Μια επίσκεψη στο νησί δεν είναι αρκετή να το εξερευνήσεις και κάθε χρόνο η Ικαρία θα είναι ο πρώτος προορισμός σου στις διακοπές...

Όταν θα πας θα καταλάβεις..!


bottom of page