top of page

Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου


Βρεθήκαμε στον υγρότοπο του Κοτυχίου, μια πανέμορφη περιοχή, με χαρακτηριστικά που συναντάς σπάνια στην Ελλάδα γιατί εδώ συνυπάρχουν λιμνοθάλασσα, έλη, βαλτοτόπια, καλαμιώνες και αμμόλοφοι.


Η λιμνοθάλασσα Κοτυχίου βρίσκεται στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην Ηλεία και είναι ένας υδροβιότοπος της χώρας μας, ο οποίος αποτελεί μέρος του πανευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000, ενώ προστατεύεται και από την συνθήκη Ramsar.


Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, στο νότιο άκρο της Ευρώπης, αποτελεί διεθνώς σημαντικό σημείο της μεταναστευτικής διαδρομής των ευρωπαϊκών σμηνών. Εκεί μπορεί κανείς να παρατηρήσει κοπάδια από φλαμίγκο (φοινικόπτερα), ερωδιούς και άλλα εντυπωσιακά είδη πτηνών.


Μια με δύο ώρες αρκούν για να περιπλανηθείτε στο χώρο και να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο. Η πρόσβαση είναι εύκολη και από εξοπλισμό δεν θα χρειαστείτε κάτι ιδιαίτερο. Ωστόσο θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι κιάλια για να απολαύσετε την θέα. Επίσης, δεν υπάρχει κάποια καντίνα εκεί, οπότε μην ξεχάσετε να πάρετε από το σπίτι νερό και ίσως κάποιο σνακ. Να έχετε κατά νου ότι μπορεί να συναντήσετε κάποιο πτηνό σε πολύ κοντινή απόσταση οπότε αποφύγετε το θόρυβο ή τις απότομες κινήσεις για να μην το τρομάξετε.

Προτιμήστε να παρκάρετε το αυτοκίνητο πριν την λιμνοθάλασσα και να περπατήσετε κατά μήκος της. Το μέρος αποτελέι ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της φύσης, φωτογράφους, πεζοπόρους και οικογένειες. Στο βίντεό μας ένα μικρό δείγμα του τι θα συναντήσετε εκεί! ​







Μην ξεχάσετε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό για δύο μπλουζάκια με τα σήματα του καναλιού μας, προσφορά του Ζαχαροπλαστείου Sweet! Πληροφορίες για την συμμετοχή θα βρείτε τόσο στον λογαρισμό στο instagram όσο και στην περιγραφή του βίντεο στο youtube!








Εδώ μπορείτε να επιστεφθείτε και την ιστοσελίδα του φορέα διαχείρισης του υδροβιότοπου.



bottom of page